hirdetés
2024. június. 30., vasárnap - Pál.
hirdetés

Két fővárosi kórházból vezényelnek neurológusokat Ceglédre

Nincs elég neurológus a ceglédi Toldy Ferenc kórházban, ezért a budapesti Bajcsy-Zsilinszky és a Jahn Ferenc Kórházakból rendelnek ki orvosokat, értesült a 444.

A hírt megerősítette a három érintett kórházat irányító Dél-Pesti Centrumkórház kommunikációs igazgatója, Fodor Attila. Azt írta, a ceglédi kórház jelezte, hogy „átmeneti humánerőforrás-hiány” miatt nehézségekbe ütközik a neurológiai ellátás, ezért kért, és kapott segítséget.

„Ennek megfelelően június 30-ig a Budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházból és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetből összesen – heti váltásban – napi 1-1 fő működik közre a ceglédi neurológiai ellátásban.”

Az ilyen gyors tempó problémás, hiszen az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény végrehajtási rendelete azt írja el, a kirendelés előtt legalább 10 munkanappal írásban kell tájékoztatni az érintettet. Itt viszont nem maradt ennyi idő, írja a lap, amely megkereste az Országos Kórházi Főigazgatóságot is. Azt írták, ez egy teljesen megszokott eljárás az egészségügyben, lényegében helyettesítésről van szó, a lépés pedig a betegek kényelmét szolgálja.

Az OKFŐ is úgy látja, mindez a két fővárosi intézményben sem okoz majd ellátási zavart; a levél szerint a döntést a Dél-Pesti Centrumkórház vezetője hozta meg.

(forrás: 444.hu)

Könyveink