hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.
hirdetés

Ingyenes méhnyakrák elleni oltás Csepelen

Csepel Önkormányzata 2011-ben indította el első méhnyakrák elleni védőoltás-programját, amelynek keretében minden 13 éves állandó, csepeli lakhellyel rendelkező leánygyermekek méhnyakrák elleni védőoltását támogatja. A programban résztvevő közel 200 leány 3 adagos oltási sorát teljes mértékben az önkormányzat finanszírozza.

A város képviselő testülete az oltóanyagok beszerzésére 15 millió forintot szavazott meg.

„Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít az egészség megőrzésére és a betegségek megelőzésére. Anyagi forrásaink függvényében gondoskodunk az egészségügyi, a szociális ellátásról, valamint a gyermek- és ifjúság védelmi feladatokról, figyelmet szentelünk az egészséges életmódra nevelés közösségi feltételeinek elősegítésére. Mivel a méhnyakrák a harmadik leggyakoribb rákfajta a világon és az egyetlen olyan rákos női megbetegedés, amely ellen most már létezik védőoltás, fontosnak tartottuk, hogy széleskörű programot szervezzünk a méhnyakrák megelőzésének céljából. A védőoltás sok családnak olyan anyagi terhet jelent, amelyet nem tudna önerőből felvállalni, ezért döntött Önkormányzatunk a védőoltás támogatása mellett.” - emelte ki Németh Szilárd, Csepel polgármestere.

A méhnyakrák a harmadik leggyakoribb daganatos betegség a világon. Magyarországon évente kb. 1200 új esetet fedeznek fel és kb. 450 nőt veszítünk el a betegség következtében. A méhnyakrák halálozási aránya Magyarországon 3-szor magasabb a fejlettebb európai országokhoz képest, pedig a méhnyakrák - az emlőrákkal ellentétben – napjainkban már megelőzhető.

A tervek szerint a programot Csepel Önkormányzata a következő években is folytatni szeretné.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés