hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Havas Szófia: A lerohasztott kórházak könnyen privatizálhatók

A Fidesz-kormány egészségügyi intézkedéseinek teljes revízióját ígérte a szocialisták hatalomra kerülése esetére Havas Szófia, a párt szakpolitikusa hétfő délelőtt a Péterfy Sándor utcai Kórház előtt – tudósít a NOL.

A Péterfy Sándor utcai Kórházban a kormány július elsejétől megszüntette a sebészeti ellátást, és ez azt is jelentheti, hogy 200-300 ezer beteg marad ellátatlanul – állította a lapnak Havas Szófia. Szerinte az államosítás egyetlen eredménye a káosz, melynek nyomán megszűnik az ellátás, hiszen a Fidesz-kormány folyamatos forráskivonása miatt az intézmények pénz és orvosok nélkül képtelenek lesznek feladataikat ellátni. Az így lerohasztott kórházak pedig könnyen privatizálhatóvá válnak.

A Fidesz ugyan verbálisan tiltakozik a magánforrások bevonása ellen, de valójában már rég utat nyitott saját befektető klientúrája számára az egészségügyben. Például a munkáltatói biztosítások adómentessége is ezt a célt szolgálja – mondta a politikus.

Havas Szófia bejelentette: amennyiben pártja ismét hatalomra kerül, „államtalanítják” az egészségügyet, és visszarendezik a Fidesz ámokfutása nyomán kialakult ellátórendszert. Ismét lehetőséget teremtenek arra, hogy az önkormányzatok működtethessék kórházaikat. Az állam rossz gazda, meggyőződése, hogy az orvosi ellátást és az azzal kapcsolatos döntéseket minél közelebb kell vinni a lakossághoz. Aszocialisták hatalomra kerülése esetén a nemzeti össztermékből az egészségügyre jutó részesedés jelenlegi 3,5-4 százalékos arányát legalább hat százalékra növelik – írja a NOL.

hirdetés

Könyveink