hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

„Az az igazgató mondott fel nekem, akit én hoztam oda”

„Nincsenek koncepcionális ellentéteink, de általában nem szeretik azokat, akik a saját véleményüknek markánsan hangot adnak” – magyarázta Havas Szófia a Magyar Hírlapban, hogy Mesterházy Attila pártelnök támogatói miért szoríthatták ki az elnökségből.

A lapban közölt interjúban arra is kitérnek, hogy a fővárosi közgyűlésben dolgozó politikust a közelmúltban János-kórházi orvosi állásából is elbocsátották. A kórház közleményében ezt azzal magyarázta, hogy az intézeti nyilvántartás szerint munkavégzése, az ellátott feladatok mennyisége messze alulmúlta a III. belgyógyászati osztályon ugyanazon munkakörben dolgozó orvosokét.

Havas Szófia e térvesztéseit így kommentálta a kapnak: „A fővárosi képviselőségem megmaradt, a helyi pártszervezet életében számítanak rám. Nem érzem tehát, hogy kevesebb lennék. Súlyos problémát jelent viszont, hogy orvosként eltávolítottak a munkahelyemről. A történet újabb példája annak, hogy a hála nem politikai kategória. A döntés egyértelműen politikai indíttatású volt, tekintettel arra, hogy zajlik a főigazgatói posztok pályázása. Ebből következik, hogy Gönczi Ágnes minden szempontból meg akar felelni a jelenlegi fenntartó elvárásainak. Az az igazgató mondott fel nekem, akit én hoztam oda 2008-ban, miután a nyíregyházi kórházból eltávolította őt a Fidesz. A politikai erőviszonyok változásával együtt azonban a hozzám való viszonya is megváltozott. A felmondás formája, indoklása ellen jogorvoslattal élek” – olvasható a Magyar Hírlapban közölt interjúban.

(forrás: Magyar Hírlap)

cimkék

hirdetés

Könyveink