hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Három év alatt kifulladt az Omninvest-nyomozás

Megszüntették az oltóanyag-beszerzés ügyében még 2010-ben indított nyomozást – értesült a Világgazdaság, viszont az állam továbbra is beszállna a vakcina-gyártásba.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal, mint nyomozóhatóság megszüntette a nyomozást az oltóanyag-beszerzés ügyében. A jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt indított eljárást bűncselekmény hiánya, az adócsalás és pénzmosás miatt indított nyomozást bizonyítottság hiányában szüntették meg – idézi a lap Bagoly Bettina főügyészségi szóvivőt.

Az ismeretlen tettes elleni nyomozást 2010 augusztusában rendelte el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága. Azt követően, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az Omninvest Development Kft. számára 2006-ban nyújtott – a madárinfluenza-vakcina gyártását segítendő  – kétmilliárd forintos állami támogatás odaítélése ügyében.

Cikkükben emlékeztetnek arra is: idén februárjában Orbán Viktor kormányfő már arról beszélt, hogy az influenzavakcina-gyártást kizárólagos állami feladatként tudja csak elképzelni. Az egészségügyi államtitkárság akkor közleményben erősítette ezt meg: „Az oltás és a járványügyi biztonság hosszú távú biztosítása egy következő lépés lehet, amelyben az állam szerepvállalása is megfontolandó. Az ezzel kapcsolatos döntést megalapozó anyagok elkészültek” – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink