hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Gyógyászati segédeszközhiány: segítséget kért a Heim Pál kórház

A Telex szerint a hiányzó eszköz  a spray formában kapható inhalációs gyógyszerek belélegeztetését teszi lehetővé csecsemőknek és gyerekeknek.

„Kedves Szülők és Gyermekek, az asztmás és vírus kiváltotta zihálás kezelése során 7 év alatti gyermekeknél elengedhetetlen szer alkalmazásához szükséges toldalék (Babyhaler, Parichamber, Fisiochamber) az országban hiánycikk lett. Kérünk ezért minden olyan családot, akinek otthonában megtalálható ez a készülék és nincs szüksége rá, segítse a Heim Pál Kórházban fekvő betegek gyógyulását (akár kölcsön adva)! A készülékek leadhatók a Heim Pál Kórház G épület földszintjén (Pulmonológiai Ambulancia)” – a Telex szerint ez a felhívás jelent meg körülbelül egy hete több helyen is, például a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének Facebook-oldalán. Rákeresve a termékekre, tényleg látható, hogy nehéz beszerezni, készlethiányt írnak.

A lap telefonon érdeklődött a kórházban, hogy fogadnak-e még ilyen eszközt, és megerősítették, hogy továbbra is szükség van rá.

(forrás: Telex)
hirdetés

Könyveink