hirdetés
2024. május. 08., szerda - Mihály.
hirdetés

Felhívással küzdenek a békési fogkuruzslók ellen (FRISSÍTVE: rámozdultak...)

A fogászati kuruzslás veszélyeire hívta fel Békés város lakosságának figyelmét az önkormányzat - tájékoztatta Izsó Gábor független polgármester az MTI-t.

A városvezető elmondta: betegek és fogorvosok jelezték az önkormányzat szociális, egészségügyi és ügyrendi bizottságának, hogy olyan emberek végeznek Békésen fogorvosi, illetve fogtechnikusi tevékenységet, akiknek ehhez nincs meg a végzettségük, és a kezeléseknél a sterilitás sem biztosított.

A képviselő-testület tárgyalt az engedély nélküli fogászati ellátásról, és arra az elhatározásra jutott, hogy a lakosság egészségének megőrzéséért, a fertőzések és szövődmények megelőzéséért felhívásban tájékoztatja a békésieket a fogászati kuruzslás veszélyeiről - tette hozzá Izsó Gábor.

Legutóbb az ország másik végéből jött hasonló hír: a nagykanizsai rendőrség október utolsó napjaiban tájékoztatta az MTI-t, hogy kuruzslás miatt büntetőeljárás indult két ember ellen, aki szakorvosi végzettség nélkül kezelt fogászati betegeket másfél éven át a zalai városban.

FRISSÍTÉS (2012.11.07. 16:27):

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján olvasható tájékoztatás szerint a békési rendőrkapitánysághoz nem érkezett illegális orvosi tevékenységről szóló bejelentés, de miután a sajtóban a közlemény megjelent, a rendőrség nyomozást indított - tudatta az MTI.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés