hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Fejlemények Esztergomban

A melegétel-szolgáltatás fennakadásának oka 100 milliós tartozás a kórház részéről, a kórháznak volt ideje a zökkenőmentes átálásra, írja a kemma.hu. Az MTI híradása szerint más volt az ok, holnaptól már mikrózható ételeket kapnak a betegek.

A kemma.hu megkereste Páger Zsoltot, a Hungast Csoport üzletfejlesztési igazgatóját, aki megerősítette, hogy a cég és a kórház közös megegyezéssel szerződést bontott. Ezt azzal indokolta, hogy a Vaszary Kolos Kórház az elmúlt időszakban 100 millió forintos tartozást halmozott fel, így az esztergomi szolgáltatást is végző cég működése ellehetetlenült. Páger Zsolt kifejtette azt is, hogy a jelentős tartozás ellenére, a kórház kérésére a Hungast Esztergom Zrt. szolgáltatását július 31-ig fenntartotta, hogy a kórház vezetésének legyen megfelelő ideje a zökkenőmentes átállásra – olvasható a kemma.hu-n.

Az MTI a kórház vezetésének tájékoztatása alapján arról tudósít, hogy csütörtöktől ismét meleg ételt kapnak a betegek az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban. A "vezetés" továbbá úgy nyilatkozott: a Hungast Zrt., amely 2009 óta látta el az étkeztetést az intézményben, ezt "az egészségügyben országosan is kimagasló áron, igen sokszor kétséges minőségben" végezte, ezért bontottak közös megegyezéssel szerződést  a társasággal. A cég a tálalókonyhát augusztus 4-én adja vissza a kórház számára, ezért kényszerült az intézmény a hideg étkeztetés megszervezésére augusztus 1-jétől. 

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy mivel a Hungast Zrt. a konyhát teljes egészében leszereli, szükség van a tálalókonyha műszaki feltételeinek megteremtésére, ezért várhatóan augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg ételt a betegeknek. Az intézmény várhatóan két hónapig mikrózható, egyszer használatos műanyag edényekben tálalva tudja megoldani az élelmezést, ezután térnek vissza a tálcás rendszerhez. 

(forrás: kemma.hu/mti)
hirdetés

Könyveink