hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Körlevél: meleg étel nem lesz – Frissítve: várhatóan egy hétről van szó

Az esztergomi Vasary Kolos Kórházban a vezetőség körlevélben tájékoztatta a betegeket: nem áll módjukban meleg ételt biztosítani, derül ki a Hír TV tudósításából.

A levélben az áll, hogy a kórház szerződést bontott azzal a céggel, amely az élelmezésért volt felelős – olvasható a hírtv.hu-n. Az egyik beteg rokona a csatorna híradójának arra panaszkodott, hogy a napi három étkezés gyakorlatilag három szendvicset jelent, a speciális étrendet igénylők étkeztetését pedig csak a hozzátartozók segítségével tudják megoldani.

A témában készített riportot megtekintheti a hirtv.hu-n.

Frissítve:

Hideg élelmet biztosít a betegeknek az esztergomi Vaszary Kolos Kórház augusztus 1-jétől várhatóan egy hétig, miután az intézmény szerződést bontott az élelmezést eddig biztosító Hungast Zrt.-vel – így szól az Állami Egészségügyi Ellátó Központ hivatalos tájékoztatása.

A szerződésbontást a Hungast Zrt. kezdeményezte, majd végül közös megegyezéssel szűnt meg a kontraktus – tudatták sajtóhírekre reagálva. Közleményük szerint a Hungast Zrt. rendkívül rövid határidővel vonul le a kórházból, a jelenlegi átmeneti időszakban az intézmény hideg élelmet biztosít a betegeknek.

Mivel a Hungast Zrt. a konyhát teljes egészében leszereli, szükség van a tálalókonyha műszaki feltételeinek megteremtésére. Közlésük szerint ezért várhatóan augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg élelmet a betegeknek, így várhatóan két hónapig mikrózható, egyszer használatos műanyag edényekben tálalva tudja megoldani az intézmény a betegélelmezést, majd a tálcás rendszer visszaállításával az eddig megszokott módon.

A következő egy hétben a hideg élelmezés keretében a pépes étrendet igénylő betegeknek speciális tápszert, joghurtot és magas kalóriatartalmú, kenyérre kenhető táplálékot biztosítanak, amelyet dietetikus állít össze a betegek betegségének megfelelő módon. A hideg élelmezésnél sem egyszerű szendvicset kapnak a betegek, hanem dietetikus által összeállított, speciális szendvicseket, gyümölcsöt – közölték.

 

 

(forrás: Hír TV, MTI)
hirdetés

Könyveink