hirdetés
2024. május. 05., vasárnap - Györgyi.

Ennyit költ Magyarország az egészségügyre

A Pézcentrum szerint az Eurostat friss adataiból kiderül, hogy hazánkban a népesség méretéhez viszonyítva alacsonyak az egészségügyi kiadások.

Az Eurostat adataiból kiolvasható, hogy egy főre messze az európai miniállam, Luxemburg költ a legtöbbet egészségügyre (több mint 1,7 millió forint), de nem sokkal marad a csúcsadattól Svédország sem a maga 1 572 199 forintjával. Németország a maga majd 1,3 millió forintjával az összesített lista 6. helyét foglalja el, érdemes azonban megjegyezni, hogy a 2015-ös adatok alapján Európában Németország költi a legtöbb pénzt egészségügyre, egészen pontosan 338 milliárd eurót, ami a teljes német GDP 11,2 százalékát teszi ki. A listát tovább böngészve látható, hogy Magyarországon az egészségügyre egy főre számítva 252 278 forint jut, ami több mint 1 millió forinttal kevesebb, mint például nyugati szomszédunknál, Ausztriában.

Magyarország ezzel az eredménnyel egyébként az összesített listán 22. a 27-ből, úgy hogy Máltának nincsenek elérhető adatai. Ez pedig azt jelenti, hogy a régiónkból pusztán Horvátországban és az abszolút utolsó Romániában rosszabb csak a helyzet. Míg például a szlovákoknál 60 ezerrel több jut az egészségügyre, mint nálunk, írja a Pénzcentrum.

(forrás: Pénzcentrum)
hirdetés

Könyveink