2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Elbukhat Trump egészségügyi törvénye

Két újabb republikánus szenátor, Mike Lee és Jerry Moran jelentette be hétfőn este, hogy a jelenlegi formájában nem támogatja azt a törvényt, amelynek célja a korábbi elnök, Barack Obama idején elfogadott egészségbiztosítási törvény, az Obamacare visszavonása, közli az MNO.

Ezzel négyre emelkedett a belső ellenzékiek száma, vagyis hiába van 52 republikánus a százfős szenátusban, nem tudják megszavazni a képviselőház által már jóváhagyott javaslatot, amely Donald Trump elnök egyik fő kampányígéretét váltaná valóra.

A javaslatot ellenző republikánus szenátorok nem az ellátatlan emberek miatt aggódnak, hanem főként az adócsökkentés mértékét keveslik. Az erősen megcsappant esélyek ellenére Mitch McConnell, a szenátus többségi vezetője azt közölte, szavazásra bocsátják a törvényt, annyi kiegészítéssel, hogy kétéves átmeneti időt szabnak, ami elég lehet a végleges egészségbiztosítási rendszer kidolgozására. A kongresszusi tudósítók viszont egyetértenek abban, hogy nagyon kicsi az esélye a törvény elfogadásának, írja a lap.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink