hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 1500
#1
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-05-12

A BA.4 és a BA.5 alváltozatok az utóbbi hetekben a Covid-19 fertőzések megugrását okozták Dél-Afrikában, írja a Portfolio.

#2
Medical Online >> Rovatok >> Asztma Inaktív
2022-05-02

Egy retrospektív összehasonlító kohorszban a flutikazon-furoát/vilanterol és a budezonid/formoterol terápiák által biztosított asztma-kontrollt vetették össze. A flutikazon-furoát/vilanterol kombináció kedvezőbbnek bizonyult.

#3
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-04-28

Április 27-én az A38 hajón kiderültek a PPH Media szaklapkiadó első Greengage – a zöld elkötelezettség díja versenyének eredményei.

#4
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2022-04-28

Életének 68. évében, méltósággal viselt súlyos betegségét követően április 28-án örök nyugalomra tért Svébis Mihály.

#5
Medical Online >> Reumatológia
2022-04-25

A rheumatoid arthritis (RA) terápiás palettája a célzott szintetikus betegségmódosító szerekkel (tsDMARD), a JAK-inhibitorokkal (JAKi) bővült az elmúlt években. A gyógyszercsoport jelenleg elérhető tagjai a tofacitinib, a baricitinib, az upadacitinib, a filgotinib (csak Európában) és a peficitinib (csak Ázsia egyes országaiban).

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-04-22

Az OTSZ Online szerint az agy-gerincvelői folyadék immunglobulin szabad kappa könnyűlánc mérése alkalmas lehet a sclerosis multiplex diagnosztizálására.

#7
Medical Online >> Orvosok a dohányzásról
2022-04-19

Az e-cigaretta napi használata a hagyományos dohányzás nagyobb arányban való abbahagyásával áll kapcsolatban azoknál, akik korábban nem tervezték, hogy valaha leszoknak a cigarettázásról.

#8
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-04-19

Az USA-ban jóváhagyott rákgyógyszerekből csak minden hetedik alkalmas arra, hogy felváltsa a meglévő standard terápiákat, írja az OTSZ Online.

#10
Medical Online >> Áttétes emlőrák
2022-03-28

A palbociklib-kombinációs terápiában részesülő HR+/HER2- lokálisan előrehaladott/nem reszektálható vagy metasztatikus emlőrákos betegek jó életminőségről és általános egészségről számoltak be egy vizsgálatban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.