hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.
hirdetés

Egyszerre fertőzött az alfa és a béta variáns

Koronavírus következtében halt meg az a 90 éves belga nő, aki kutatók vizsgálata szerint egyszerre fertőződött meg az alfa és a béta variánstól, közli a 444.

Az AFP beszámolója szerint az idős nő oxigénszintje kezdetben még jó volt, de utána villámgyorsan romlani kezdett az állapota, és öt nappal később meghalt. Azóta kiderült, hogy szervezetében két variáns is jelen volt.

Anne Vankeerberghen molekuláris biológus szerint mivel abban az időszakban mindkét variáns terjedt Belgiumban, azt feltételezik, hogy két külön ember fertőzte meg a nőt, akinek a szervezetében így egymástól függetlenül jelent meg a két törzs. Ugyanakkor sajnos azt nem lehetett kideríteni, hogy hogyan fertőződött meg. A biológus szerint azt is nehéz lenne megmondani, hogy a kettős fertőzés szerepet játszott-e a nő állapotának gyors romlásában. A kutatási eredményeket egyelőre csak egy európai mikrobiológiai konferencián mutatták be, orvosi szaklapban még nem publikálták.

Vankeerberghen szerint ugyan egyelőre nem tudni szaklapban publikált kétfertőzéses esetről, de szerinte a feltételezéseknél gyakoribbak lehetnek ezek, csak a tesztelések során nem fektetnek elég figyelmet a különféle variánsok kiszűrésére. Januárban Brazíliában kutatók már jeleztek hasonló eseteket: akkor két ember is párhuzamosan fertőződött meg két törzs által, de az ottani kutatási eredményt sem publikálták még szaklapban, írja a lap.

(forrás: 444.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés