hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Egyre többet költenek a magyarok a megelőzésre

Idén novemberig már több mint egymilliárd forintot költöttek a tagok szűrésekre az OTP Egészségpénztárnál.

A piac legnagyobb egészségpénztára összegyűjtötte a legnépszerűbb és leginkább ajánlott prevenciós szolgáltatásokat.

Az eredmények szerint a fogászati szűrések a legnépszerűbbek a magyarok körében, a kifizetések 80 százalékát ilyen céllal kérik az egészségpénztár tagjai. Szemészeti szűrésre idén novemberig mintegy 100 millió forintot fordítottak a tagok. Szív-, és érrendszeri betegségekkel, diabétesszel vagy a belgyógyászati problémákkal küszködőknek hatványozottan szükséges szakemberhez fordulni, amint látásgyengülést tapasztalnak. Érdemes évente legalább egyszer mindenkinek ellenőriztetni látását, hiszen egy idejében felismert látásgyengüléssel és annak kezelésével megelőzhető a látás további romlása. A melanoma szűrés a harmadik leggyakrabban igénybe vett prevenciós szolgáltatás, mintegy 50 millió forintnyi kifizetés történt ilyen célra.

Gasztroenterológiai szűrésre idén több mint 20 millió forintot költöttek, a szűrésekre fordított egészségpénztári juttatások mintegy 1,5 százalékát, több mint 15 millió forintot reumatológiai vizsgálatokra fordítottak az egészségpénztár tagjai 2016-ban.

Tapasztalataink szerint a prevenciós szűrésekre biztosított kedvezményeket ilyenkor, a hidegebb hónapokban veszik igénybe a legtöbben, az egészségpénztári kártyával több tízezer forintot is spórolhatnak a pénztártagok. Év végén érdemes ellenőrizni az egyéni befizetéseket is, hogy a 20 százalékos adó-visszatérítés maximális 150 000 forintját érvényesíteni tudják a felhasználók – mondta Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

(forrás: OTP Egészségpénztár)
hirdetés

Könyveink