hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Előnyben az egészség a pénztáraknál

Az egészség pénztárak előnyei alapján érdemes elgondolkodni azon, hogy a cafeteria keretében a növekvő adóteher mellett is célszerű lehet ezt a formát a munkáltatói juttatások egyik elemeként választani – javasolja az Az én pénzem.

Az egészségre szinte minden más formánál kedvezőbben lehet takarékoskodni állapítja meg az azenpenzem.hu, és úgy vélik, az adókedvezménnyel támogatott öngondoskodási formák közül kiemelkedően kedvező az egészségpénztári befizetés. Ha valaki maga hizlalja egyéni számláját, a befizetés 20 százalékát, de maximum 150 ezer forintot visszakaphat befizetett adójából. Abban az esetben pedig, ha pénzét két évre leköti, akkor ez megfejelhető további extra 10 százalékkal. (Itt tehát nem csak vágyálom, el is érhető a 30 százalékos adókedvezmény.)

Ennek a formának azonban ezen felül is akadnak előnyei. Az idén életbe lépett törvénymódosításnak köszönhetőn több egészségpénztár is palettájára vette az önsegélyezést. Az idősgondozásra igénybe vehető támogatásnak különös jelentőséget adhat, hogy július elsejétől a polgári törvénykönyvbe is bekerült a kötelező szülőtartás. Az azóta elhangzott kormányzati nyilatkozatok alapján ez a passzus elsősorban az idősgondozási költségek kifizettetésére lehet jó, amire kedvezményesen félre lehet tenni az önsegélyezés – vagyis ma már az egészségpénztári rendszer keretében.

(forrás: Az én pénzem)
hirdetés

Könyveink