hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Egyre több fiatal él a pénztárban rejlő lehetőségekkel

Évről-évre egyre többekben tudatosul, milyen fontos az egészségcélú öngondoskodás. 2022 első hat hónapjában már több mint 15 700-an csatlakoztak újonnan az OTP Egészségpénztárhoz.

Kovács Tamás Attila, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója szerint legtöbben (32%) továbbra is a 31-39 évesek közül csatlakoznak hozzájuk, amit a 29 év alattiak követnek, de a 41-49 közötti korosztályból is jelentős arányban (21%) történik belépés. Az új pénztártagok 35%-a budapesti vagy Pest megyei. Őket követik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek, borsod-abaúj-zempléniek, illetve a Zala megyeiek” – fűzte hozzá.

Adatai szerint 2022 első felében a legtöbben továbbra is személyesen, valamelyik OTP Bank fiókban léptek be, viszont a folyamatos digitális fejlesztéseknek is meg lett az eredménye: idén már az interneten keresztül történő csatlakozás a második legelterjedtebb belépési mód a pénztártagok körében. Ez nem meglepő, hiszen az online ügyintézés gyors és kényelmes megoldást kínál az új pénztártagoknak is.

A befizetések számában és összegében is bővülés figyelhető meg tavalyhoz képest. 2022 első félévében összesen 626 696 egyéni befizetés történt, melynek összege meghaladta a 6,1 milliárd forintot. A munkáltatók összesen közel 1,3 milliárd forint értékben adtak OTP Egészségpénztári juttatást munkavállalóiknak.

(forrás: fhcafe.hu)
hirdetés

Könyveink