hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Édes István és Lampé Zsolt csiszolja össze a debreceni kórházakat

A létszámleépítéstől nem kell tartani, az esetlegesen felszabaduló munkaerőt a térítéses betegellátó-rendszerbe irányítanák – idézi a debreceni kórházfúzióról a rektort a Dehír.

Régóta dédelgetett álom Debrecenben a Klinikák és a Kenézy Kórház összevonása. A város már 1998 óta próbálkozik folyamatosan az integrációval – idézi fel a lap abból az alkalomból, hogy a legújabb fejleményekről nyilatkozott  Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora a városi televízióban.

Az egyetem gazdasági főigazgatójával jártak az ágazati miniszternél, ahol bemutatták az elképzeléseiket az egyesítésről. Balog Zoltán további adatokat és elemzéseket kért tőlük.

A rektor szerint a kormány azért óvatos, mert hasonló integráció volt a másik két nagy vidéki – szegedi és pécsi – orvos- és egészségtudományi képzőhelyen, de azok nem sikerültek túl jól.

Debrecenben január elsejétől megtörténne a jogi és szervezeti integráció, de a Kenézy Kórház és a Klinika ugyanúgy működne tovább.

- Tekintettel arra, hogy az ez a rendszer egybeesik a centrumok megszűnésével, így már nincs DEOEC, hanem amin centrumelnököt értettünk, az ezentúl rektor, amin gazdasági igazgatót értettünk, az gazdasági főigazgató. A Klinika és a Kenézy ellátórendszer változatlan formában működik az egyetem égisze alatt augusztus 1-ig. Azt gondoljuk, hogy ekkorra a működési integráció is teljessé válik, és a teljes ellátórendszer a klinikai struktúrában működik tovább. Ez egy nagyon nehéz feladat, ezért kértem fel Édes István professzort, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának az irányítására, és Lampé Zsolt igazgatóval ketten együtt koordinálják ennek a rendszernek az egymáshoz csiszolódását, amiből augusztus 1-től lesz egy egységidézi Szilvássy Zoltánt a dehir.hu.

(forrás: Dehir.hu)
hirdetés

Könyveink