hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

A rektor visszautasította intézetvezetői jutalmát

Az egészségtudományi centrum anyagi helyzete miatt a rektor visszautasította az 1,8 milliós negyedéves jutalmát is, derült ki a debreceni egyetemi centrumok megszűnéséről szóló tájákoztatón – tudatja a Dehír.

Ahogy a minap a MedicalOnline is írta, a héten az országgyűlés elfogadott egy olyan törvénymódosítást, miszerint oktatási egységek nem szervezhetők egyetemi centrumokba. Ez januártól az eddig nagy autonómiával gazdálkodó debreceni „orvosegyetemi részleg” felszámolását jelenti.

A kialakult helyzetről tartott Szilvássy Zoltán rektor tájékoztatót, a Dehír tudósítása szerint itt hangzott el a jelenlegi gazdálkodási viszonyokra példaként az intézetvezetői jutalom esete.

A rektor szerint a centrumok megszűnése azt jelenti, hogy az egyetem struktúrájában a vezetés és a karok között januártól kiesik egy közbülső réteg. Ezzel azonban sem a betegellátás, sem a kutatás, sem az oktatás nem kerül veszélybe. Szilvássy úgy véli, ezzel a lépéssel mélyül az integráció.

- A változás nem jelent veszélyt az egyetem működésére, sőt a nagy egységek – amelyeket ma centrumoknak hívunk – közötti együttműködés szempontjából kifejezetten előnyösidézi hangban-szóban a rektort a dehir.hu.

(forrás: Dehir.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink