hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Digitalizálás: a közepesnél jobb

Az egészségügy területén működő magyar közép- és nagyvállalatok Digitalizációs Indexe a közepesnél jobb, írja a Computerworld.

Tízből kilenc magyar cég számára versenyelőnyt jelent a digitalizáció, derült ki a GKI Digitalnak a Siemens Zrt. megbízásából készült felméréséből. A reprezentatív kutatás biztató eredménnyel zárult: a hazai közép- és nagyvállalatok 44 százaléka már több mint öt éve, 80 százaléka pedig már legalább két éve foglalkozik digitalizációhoz köthető fejlesztésekkel, s ezekre átlagosan éves árbevételük 2,7 százalékát költik.

A digitalizáció nem csak jelentős fejlődési lehetőséget biztosít a vállalatok számára, hanem kiemelt fontossággal bír az ország gazdaságának versenyképessége szempontjából is, hangsúlyozta Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A hazai közép- és nagyvállalatok körében végzett kutatás szerint az energiaágazat, egészségügy, közlekedés, ipari gyártás és ingatlanfejlesztés területén működő magyar közép- és nagyvállalatok Digitalizációs Indexe a közepesnél jobb, írja a Computerworld.

(forrás: Computerworld)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!