hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Birtokvédelmi intézkedés a kórházban

Elmérgesedett a vita miskolci rákbetegek kezeléséhez használt berendezések tulajdonosa és a kórház között, írja a Népszava.

A tulajdonos, a Medcenter csütörtökön közölte: miután a számláit a kórház nem fizette ki, megszűntnek tekinti a szolgáltatási szerződését, és megtiltja a berendezéseinek a használatát. A Népszava szerint viszont a kórház arra utasította a dolgozóit, hogy e figyelmeztetéstől függetlenül folytassák a gyógyító munkát. A dolgozók bekapcsolták a gépeket, elkezdték a betegellátást. Erre a Medcenter az ígéretéhez híven a rendőrségtől kért birtokvédelmi intézkedést. A lap úgy tudja, a rendőrök pénteken délelőtt kétszer is odamentek, majd azt tanácsolták a cég vezetőjének, hogy tegyen feljelentést a kórház ellen.

A Miskolc Megyei Kórház leváltott főigazgatója szeptember óta nem fizetett a sugárterápiát üzemeltető szolgáltatónak, a Medcenter Kft-nek. A cég 2006-ban kötött 15 évre szóló megállapodást a kórházzal. Ebben azt vállalták, hogy telepítenek két új lineáris gyorsítót és egy CT-t.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink