hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Mi lesz veled, szikszói dialízisközpont?

A dolgozók és a betegek tiltakozásul fáklyás felvonulást szerveznek, hogy megmaradjon Szikszón a műveseállomás, közölte a Hír TV.

A dialízis központ csaknem ötven beteget fogad. Nemcsak Szikszóról, a környékbeli településekről is hozza őket a betegszállító. Ha bezár az intézet, hetente háromszor Miskolcra kell majd utazniuk. Ráadásul az itteni betegek nagy részét az esti műszakba osztották be.

A német tulajdonos orvoshiány miatt nem működteti tovább a borsodi dialízis központot.

„Itt már itt vagyunk negyed hatkor, fél hatkor. Délben otthon vagyok. Miskolcról majd bevisznek két órakor, ülök fél ötig ott, míg nem vagyok gépen, és majd másnap hajnal fél kettőkor hazaérek?” – háborodott fel egy páciens.

A központ egy állandó orvossal, és két kisegítővel üzemelt, de mára egy sem maradt közülük. Az üzemeltető erre hivatkozva zárja be a műveseállomást.

A központ korábban több százmillió forint uniós támogatást kapott a működésre. A pályázatok csak év végén, illetve 2019-ben járnak le, ennek ellenére bezárják a központot. A dolgozók és a betegek tiltakozásul fáklyás felvonulást szerveznek, hogy megmaradjon Szikszón a műveseállomás, közli a lap.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink