hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Balog Zoltánhoz fordulnak a Liberálisok

A Magyar Liberális Párt Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez fordul és információt kér tőle arról, hogy a Fidesz frakciója hogyan tartaná elképzelhetőnek a kannabisz orvosi célú legalizációját.

A Liberálisok elnökhelyettese szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján az előzményeket ismertetve közölte, hogy habár az igazságügyi bizottság kedden elutasította a javaslatukat, Répássy Róbert reakciója alapján úgy tűnik számukra, mintha a Fidesz is "nyitna lassacskán" a kannabisz orvosi legalizációja felé. Sermer Ádám szavai szerint a fideszes politikus ugyanis azt mondta: ha az orvosok is támogatják a legalizációt, akkor ebben nem lát kivetnivalót. A kormánypárti képviselőnek inkább azzal volt problémája, hogy a Liberálisok első lépésként miért a büntető törvénykönyvet akarják módosítani, tette hozzá. Egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, csak bízni tud abban, hogy Répássy Róbert nem a saját frakciójától teljesen eltérő álláspontot fogalmazott meg.

A Magyar Liberális Párt megy tovább az úton, és az érintett területeket miniszterként összefogó Balog Zoltán segítségével akarja összegyűjteni az arról szóló információkat, hogy mi szükséges az orvosi legalizációhoz, indokolta, hogy miért nem a Fidesz frakcióvezetőjét keresik meg az ügyben.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink