hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Az egészségbiztosítás hozhatja a jövőt a biztosítási piacon

A hazai és a kelet-közép-európai régió biztosítási piaca a harmadik növekedési hullám előtt áll – ez az egészségbiztosítás elterjedése lesz – vélekedik Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója.

A szakember szerint a régióban a jövedelmek növekedése gyorsul, ám míg a jövedelmek tekintetében 10-15 éves időtávról beszélünk, amivel jelenleg átlagosan le vagyunk maradva Ausztriától, a biztosítási penetráció tekintetében régiónk országai – Csehországot leszámítva – közel 40 évvel vannak elmaradva a sógoroktól.

A magyar biztosítási piac lehetőségeit komolyan behatárolja, hogy a régióban a hazai az egyetlen olyan piac, amely folyamatosan csökkenő díjbevételt mutat.

Ami a harmadik hullámot illeti, az Union első embere szerint Ausztriában 2006-ban az emberek 1000 dollárt költöttek magán egészségügyre, ennek 25 százalékát költötték magán egészségbiztosításra – a prognózisok szerint Csehország is csak 2018-ra érheti el az osztrák szint 30 százalékát. Az Union vélekedése szerint az egészségügy átalakítása kapcsán sem az eszközökbe érdemes beszállnia a piaci szereplőknek, így elsősorban a finanszírozási oldalba való bekapcsolódásról gondolkodnak, ha nyílik erre lehetőség.

(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés

Könyveink