hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

„Havas Szófia szocialista politikus, de nem ez a legfőbb baj vele”

Bús Balázs (KDNP), a főváros III. kerületének polgármestere a Magyar Hírlapnak adott interjújában a Margit-kórház újbóli önnállósítása mellett egy áthelyezés ellen is szót emelt.

– A kerületben lévő, a János-kórházhoz tartozó Margit-kórház sorsát firtatta legutóbb a parlamentben. Miért ilyen fontos önnek, hogy az intézmény ismét önállóvá váljon?

– A Margit-kórház nagyon fontos szerepet játszik az óbudai betegek ellátásában. Ezt már 2007-ben, a Jánoshoz történt csatolásakor is elmondtuk, de akkor nem hallgattak ránk, gyakorlatilag elvették az intézményt.

– Miért látja problémának, hogy a Jánosban dolgozó Havas Szófiát a főigazgató áthelyezte a Margit-kórházi telephelyre?

– Havas Szófia szocialista politikus, de nem ez a legfőbb baj vele. Ő volt az, aki a Regionális Egészségügyi Tanács elnökeként a Margit beolvadásáról döntött. Ismétlem, ez pusztán politikai kérdés volt nála.

– Mit tud az áthelyezés okáról?

– A főigazgató asszony szakmai érvekre hivatkozik, de véleményem szerint meg akar szabadulni Havas Szófiától, és erre a Margit-kórházba helyezését találta a legjobb megoldásnak.

– Megérti őt?

– Polgármesterként nekem a kerületiek érdeke a fontos. A főigazgató ugyanúgy politikai döntést hozott, mint annak idején Havas Szófia, és ez tisztességtelen az óbudaiakkal szemben. Ezért kértem, gondolja át újra, és lehetőség szerint változtasson az elhatározásán, inkább szakmai szempontokat tartson szem előtt – olvasható a Magyar Hírlapban.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink