hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Az állami közbeszerzés sokkal drágább, mint a fővárosi

Korán örültek azok a kórházigazgatók, akik csak a spórolási lehetőséget látták a gázvásárlással kezdődő központi közbeszerzésekben – írj a a Népszabadság.

A tárca képviselői már alá is írattak velük egy nyilatkozatot, amely szerint a központosított közbeszerzésből fakadó megtakarításért cserébe 150-200 millió forintot kell összeadniuk az úgynevezett ágazati kézikasszába. Az így létrejövő vis maior alapból fedeznék a nem várt kórházi kiadásokat.

Az első „nagyban vásárló csoport” néhány napja alakult meg, több mint ötven egészségügyi intézmény írta alá a központosított földgázbeszerzésről szóló megállapodást a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettel (GYEMSZI). A hivatal húszszázalékos megtakarítást ígért az érintett kórházi vezetőknek. Cserébe viszont hét és fél ezrelékes jutalékot kell befizetniük a GYEMSZI részvénytársaságának, az Egészségügyi Szolgáltató Zrt.-nek, amely a közbeszerzéseket bonyolítja le – írja  alap, amely megemlékezik a közbeszerzéseket lebonyolító részvénytársaság születéséről  (amikor csak három ezrelékért dolgoztak), s arról is, hogy a kórházvezetőknek eddig kevés jó élményük lehet a központosított közbeszerzésselől. Az írás címe: Gyógyszerhiány miatt félbeszakították több mellrákos nő kezelését.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink