hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Átképezni küldték a tüdőrákost

A politika évek óta hangulatkeltést folytat a rokkantnyugdíjasok ellen, és ennek meg is van az eredménye. 2008 óta, amióta folyamatosan vizsgálják felül és szórják ki a rokkantellátásból a betegeket, egyáltalán nem számít ritkaságnak a bürokratizmus és a lelketlenség.

Tüdőrákban meghalt egy 51 éves férfi egy Baja környéki faluban néhány napja. A daganatot körülbelül három és fél éve diagnosztizálták nála. A tumor akkor diónyi nagyságú volt, de a típusa és az elhelyezkedése miatt nem lehetett műteni.

A beteg kemoterápiás kezelést kapott, amitől javult valamennyit az állapota. Egy év betegállomány után megállapították, hogy nem képes munkát végezni, és II. típusú rokkanttá nyilvánították. A kezeléseket folytatták egy darabig, majd abbahagyták, mivel az állapota stabilizálódott.

2010-ben, a kötelező időszakos felülvizsgálaton, amelyet a kiskunhalasi kórházban végeztek el, a sorsáról döntő főorvos rehabilitálhatónak nyilvánította. A rokkantnyugdíj helyett csak rehabilitációs járadékot ítélt meg neki, amellyel anyagilag nem járt sokkal rosszabbul, de be kellett jelentkeznie a munkaügyi központnál. Mivel a szakmájában nem tudtak neki állást kínálni, felajánlották, hogy majd átképzik valamilyen más munkára. Addig is elhelyezték a helyi általános iskolában afféle udvaros, pedellus, mindenes munkakörbe – írja a Népszabadság.

hirdetés

Könyveink