hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Áremelési ajánlatot tehetnek a gyse-forgalmazók

Megjelent a Magyar Közlöny 55. számában az a kormányrendelet – 113/2022. (III. 22.) a gyógyászati segédeszközök társadalombiztosítási támogatásával kapcsolatos egyes veszélyhelyzeti szabályairól –, amely lehetővé teszi, hogy a gyse forgalmazók néhány napig a sok éve várt áremelési igényüket bejelenthessék, írja a Weborvos.

A NEAK a rendelet hatálybalépését követő első munkanapon hivatalból árbeadási eljárást indított a rendelet 1. számú mellékletében foglalt, a támogatásba az eljárás megindításának napján befogadott gyógyászati segédeszközök körére. A melléklet szerint 285 termékről van szó, mindegyik esetében meghatározták a nettó maximum árat.

A NEAK az eljárás megindításáról honlapján értesíti az eljárás által érintett gyógyászati segédeszközök forgalomba hozóit, megjelölve, hogy az eljárás mely eszközök körét érinti.

Az árbejelentést az eszköz forgalomba hozója a rendelet 2. számú mellékletében található adatlapon teheti meg egyszeri alkalommal. A bejelentést Cégkapun keresztül, e-Papíron „Áremelési bejelentés GYSE” tárgy feltüntetésével vagy személyesen a NEAK Központjában (1139 Budapest, Váci út 73/A) lehet benyújtani.

A NEAK a beérkezett árbejelentések alapján az eljárás megindítását követő 11. munkanapig a honlapján közzéteszi a gyógyászati segédeszközök közfinanszírozás alapját képező árát, támogatási összegét, valamint közgyógyellátásban történő rendelhetőségét, közli a lap.

(forrás: WebOrvos)

cimkék

hirdetés

Könyveink