hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

A Simcere és a Bristol-Myers Squibb kiterjeszti partneri viszonyát

A Bristol-Myers Squibb és Kína egyik vezető gyógyszergyára, a Simcere kiterjesztette a múlt évben megteremtett stratégiai partneri kapcsolatát: egy második együttműködést kezdenek egy másféle terápiás területen.

A két cég megegyezett, hogy együtt fejlesztik ki a BMS-795311 munkanevű kismolekulájú szert, amely gátolja a koleszteril észter transzfer proteint (CETP). Ennek folytán megemelkedhet a vérben a HDL-koleszterin (a „jó” koleszterin) szintje, és így csökkenhet a kardiovaszkuláris betegségek kockázata. Az együttműködéstől azt várják, hogy felgyorsítja a fázis IIa vizsgálatokat azzal, hogy a két gyógyszergyár beveti egymást kiegészítő erősségeit.

A megegyezés értelmében a Simcere kizárólagos joggal fog rendelkezni a BMS-795311 fejlesztésére és forgalmazására Kínában, míg a Bristol-Myers Squibbnek az összes többi piacon lesznek ugyanilyen jogai. A kezdeti fejlesztést a Simcere fogja végezni és finanszírozni. A pénzügyi megállapodást nem hozták nyilvánosságra.

„A Simcere volt az első olyan gyógyszergyár, amellyel Osztriga Stratégiánk keretében partneri viszonyt létesítettünk. Ez először egy onkológia készítmény fejlesztésében való együttműködést jelentett, ami igen sikeres volt. Izgatottan várjuk, hogy bővíthessük kapcsolatunkat, és egy másik együttműködésbe fogjunk egy más területen” – mondta dr. Francis Cuss, a a Bristol-Myers Squibb senior alelnöke.

Weisz Júlia, dr.
a szerző cikkei

(forrás: WorldPharmaNews)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés