hirdetés
2024. május. 08., szerda - Mihály.
hirdetés

A preventív ivás dicsérete

Nem csak a nyári hőségben, hanem az őszi-téli időszakban is segíthetjük immunrendszerünk normál működését a tudatos folyadék fogyasztással – írja a Semmelweis Médiasarok.

Idézik Veresné Dr. Bálint Mártát, a Semmelweis Egyetem dietetikusát, aki szerint, ha legalább 6-8 pohár innivalót iszunk naponta, akkor sokat teszünk azért, hogy elegendő mennyiségben képződjön például a védekező rendszerünk számára is fontos  gyomorsav, mely az esetlegesen étellel élelmiszerekkel bejutó kórokozókat feltartóztathatja, elpusztíthatja.

Egy másik példája szerint a légúti betegségeket okozó, cseppfertőzéssel terjedő kórokozók, az erre az évszakra jellemző hideg időjárás, szél, vagy a rendszeres fűtés miatt kiszáradt orr- vagy szájnyálkahártyán keresztül könnyebben jutnak szervezetünkbe. Az elegendő folyadék fogyasztás pedig hozzájárul ennek elkerüléséhez.

Ám arra is emlékeztetnek, hogy a folyadékra egyenletesen van szüksége a szervezetnek. Ha egész nap elfelejtünk inni, és csak este fogyasztunk nagyobb mennyiséget, stresszhelyzet elé állítjuk szervezetünket, ami szintén ronthatja szervezetünk védekező képességét – olvasható a Semmelweis Médiasarokban.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés