hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

A nagy egyenlőtlenségek beteggé tesznek

A WHO Európai Régió 53 országát lefedő jelentés szerint a pénzügyi válság hatására növekedtek az egészségben fennálló egyenlőtlenségek, főleg a régió keleti részében  – írja az eski.hu.

Még a gazdagabb országokban is növekedtek az egyenlőtlenségek az emberek életkörülményeiben, valamint csökkent a társadalmi mobilitás és kohézió – fogalmaz a jelentés.

A WHO tanulmány egyebek mellett figyelmeztet a magas munkanélküliség következményeire is és kijelenti, hogy a munkanélküliségből vagy az alacsony fizetéssel járó munkából adódó depriváltság fizikai és mentális betegséghez vezethet.

A jelentés készítői szerint a munkanélküliség – főleg a fiatalok körében – robbanásra kész népegészségügyi időzített bombaként jelentkezik. Bármelyik kormányzatnak, amely szívén viseli a lakosság egészségét, tekintetbe kell venni politikájának hatását az emberek életére és a fennálló egyenlőtlenségre. Az egészség terén mutatkozó egyenlőtlenség szociálisan igazságtalan, szükségtelen, elkerülhetőolvasható az eski.hu-n.

(forrás: GYEMSZI [ESKI])
hirdetés

Könyveink