2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

A héten elfogadhatják az új egészségbiztosítási törvényt

A Fehér Ház Országos Gazdasági Tanácsának vezetője bejelentette: a héten a törvényhozók elfogadhatják az új egészségbiztosítási törvényt.

Gary Cohn a CBS televízió hétfő reggeli műsorában nyilatkozva közölte: nemcsak ő, hanem a Trump-kormányzat többi tagja is meg van győződve arról, hogy a héten meglesz az új törvény. "Megvannak az egészségbiztosítási törvény elfogadásához a szükséges voksok? Szerintem megvannak. Ez egy nagyszerű hét lesz." A CBS munkatársai a reggeli műsorban megkérdezték a Fehér Ház kabinetfőnökét, Reince Priebust is, aki szintén megerősítette, hogy a héten várhatóan megszavazzák az új törvényt. Roosevelt elnöksége óta ez lesz az első leggyorsabban megszavazott sarkalatos törvény."

Az új egészségbiztosítási törvény megszavazása nagy győzelmet jelentene Donald Trump elnöknek. Eredetileg elnöksége első száz napjában szerette volna megvalósíttatni, ám terve a republikánus tábor egyik csoportjának ellenállásán megbukott. Az egészségügyben is az abszolút szabadpiac elveit hirdető libertárius csoport azért nem szavazta meg a törvényjavaslatot, mert az megőrizte az előző elnök, Barack Obama egészségbiztosítási törvényének, az Obamacare-nek néhány elemét. A magát Szabadság Csoportnak nevező törvényhozói csoport azonban a múlt héten jelezte: tagjai meggondolták magukat, hajlandóak megszavazni a törvénytervezetet.

Gary Cohn a televíziós interjúban szólt Trump elnök adóreformjáról is. Közölte: a kormányzat a kongresszusban élénk egyeztetéseket folytat róla. Cohn leszögezte: az új adórendszer a középosztályt és a jövedelmüket tekintve alsóbb társadalmi rétegeket segíti majd.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink