hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

 

A heréknél támad a fű

Kétszer nagyobb valószínűséggel diagnosztizáltak hererákot a marihuánát szívó fiatal férfiaknál – írja amerikai kutatókra hivatkozva a hvg.hu.

A Cancer című szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint az összefüggés a hererák egy adott típusára, a non-seminoma vagy teratoma daganatokra vonatkozik, amelyek az összes eset mintegy felét teszik ki – írja a lap.

"Ez a harmadik tanulmány, amely következetesen azt mutatja ki, hogy több mint kétszeres a kockázata ennek az altípusnak a marihuánát használó fiatal férfiak körében" - hangsúlyozta Victoria Cortessis kutatásvezető, a Los Angeles-i Dél-Kaliforniai Egyetem munkatársa. Mint hozzátette, az elmúlt évszázadban a hererák gyakorisága megmagyarázhatatlanul megemelkedett.

Az Amerikai Ráktársaság adatai szerint egy férfi esélye arra, hogy élete során hererák alakul ki nála, körülbelül 1 a 270-hez, és mivel hatékony terápiák állnak rendelkezésre a betegség kezelésére, annak kockázata, hogy ebben hal meg, csupán 1 az 5 ezerhezolvasható a hvg.hu-n.

(forrás: hvg.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink