hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

A háziorvosok is csatlakoznak a túlmunka-megtagadókhoz

Dr. Selmeczi Kamill FAKOOSZ elnök arról értesítette kollégáit, hogy az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége is csatlakozik a Magyar Orvosok Szövetségének az önkéntes túlmunkát megtagadó mozgalmához.

A MOSZ - támogatva a rezidensek által elindított felmondási akciót - arra kérte tagjait, hogy 2012. január 1.-től utasítsanak vissza minden önként vállalható túlmunkát. Céljuk, hogy a szakorvosok bérét minimum a nemzetgazdasági átlagbér háromszorosára emeljék. A most hozzájuk csatlakozó FAKOSZ pedig azt kívánja, hogy a praxisok finanszírozása is olyan legyen, amiből ez a bér a háziorvosok részére is elérhetővé válik.

Jogászokkal konzultálva arra jutottak, hogy az önkéntes túlmunkát a vállalkozók is megtagadhatják, egy az ügyeletet működtető szervezet vezetőjéhez eljuttatott nyilatkozat önkéntes kitöltésével. (Aki a saját egyéni szerződésében foglaltak vagy a sajátos helyi viszonyok alapján bizonytalan a csatlakozása jogszerűségében, kérdéseit a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. mailre teheti fel a szervezet jogászának.)

(forrás: FAKOOSZ)
hirdetés

Könyveink