hirdetés
hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

A botrányoktól az Eurotransplantig

Sportegészségügyi koncepció elkészítését tervezi a szaktárca két államtitkársága – derült ki egy a szervátültetett emberek életéről szervezett konferencián. 

Gondolatok a szervátültetett emberek életéről címmel rendeztek konferenciát szerdán a Magyar Tudományos Akadémián. A rendezvényen Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár egyebek mellett arról beszélt, hogy a transzplantációs területen aktív betegszervezetek vannak, amelyek a normális életbe való visszaszokást, a társadalmi aktivitást segítik elő – idézi az ágazati vezetőt a kormany.hu.

Szócska Miklós a szervátültetett emberek életéről rendezett konferencián (Fotó: Pelsőczy Csaba)

 

A portál szerint Szócska Miklós emlékeztetett: 2010-ben az új egészségügyi kormányzat eldöntötte, hogy a transzplantáció területére komoly energiát fordít. Évekkel korábban ugyanis botrányoktól volt hangos a terület, elsősorban Magyarország nemzetközi szervcserében való részvétele miatt. Háromoldalú tárgyalások során sikerült a helyzetet sajtónyilvánosan rendezni, és a szakmai szervezetek, a betegszervezetek és a kormányzat együttműködésének köszönhetően Magyarország csatlakozni tudott az Eurotransplant hálózathoz.

Szócska kiemelte a sport fontosságát, köztük a szervátültett emberek sportját is. A politikus bejelentette, hogy a Sportért Felelős Államtitkársággal közösen sportegészségügyi koncepció elkészítését tervezik.

(forrás: kormany.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés