hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

"Kérik a 2016. évi költségvetés megnyitását"

Folytatódott az egészségügyi ágazati sztrájktárgyalás az ágazat reprezentatív szakszervezetei és a velük stratégiai szövetségben lévő kamarák és szakmai szervezetek, valamint az egészségügyért felelős államtitkárság között.

A tárca lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke, Cser Ágnes kifejtette: Európában is egyedülálló az az együttműködés, amely a reprezentatív szakszervezetek és szövetségesei, valamint a kormány közötti párbeszédet jellemzi. Egyúttal az államtitkárság és a Nemzetgazdasági Minisztérium jelen lévő képviselői számára benyújtotta a szakszervezet és szövetségeseinek konszenzuson alapuló, az ágazati dolgozókat érintő bérigényét.

Mindezek mellett jelezte, hogy a tárgyalópartnerek nem csupán a 2017-es költségvetést érintő intézkedéseket várnak, ezért kérik a 2016. évi költségvetés megnyitását. Az egészségügyért felelős államtitkárság a tárgyaláson vállalta, hogy a benyújtott javaslatokat figyelembe véve döntés-előkészítő dokumentumot készít, amelyet a kormány elé terjeszt, és hamarosan ismerteti a kormány ajánlatát a tárgyalófelekkel.

hirdetés

Könyveink