hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.

Győr: felmondás helyett máshogy küzdenek

Mégsem mondanak fel a győri sebészek, újabb közleményt adtak közre álláspontjukról – olvasható a kisalfold.hu-n.

˝Eddig valamennyi döntésünket teljes egyetértésben hoztuk meg. Titkos szavazás során tízen szavaztak a felmondás benyújtása mellett, öten pedig ellene. Mivel közös megegyezés nem született, ezért úgy döntöttünk, nem nyújtjuk be lemondásunkat közalkalmazotti munkaviszonyunkról˝  – írták közleményükben a kisalfold.hu beszámolója szerint a győri sebészek.

A győri Petz-kórház tizenöt sebésze február 15-én írta meg nyílt levelét. Ebben az szerepelt, hogy mivel megszakadtak a tárgyalások a Petz-kórház vezetésével, ezért ügyvédi letétbe helyezték felmondásukat. Másfél hónapja még azt írták, hogy csak akkor vonják azt vissza, ha március 31-ig megoldás születik az ügyükben. Az általuk szabott határidő lejárt – írja a hírportál munkatársa, majd idéz a mostani közleményből:

"Januári beadványunkat, amelyben méltányos béremelést kértünk, a kórházi menedzsment elutasította. A tárgyalásokra, konszenzusos megoldásra általunk szabott határidő március 31-ével lejárt. Ez idő alatt tárgyalás nem volt, a menedzsment részéről a probléma megoldására irányuló erőfeszítést nem láttunk."

A sebészek maradnak – számol be a portál – ugyanakkor hangsúlyozzák: „Álláspontunk, véleményünk az egészségügy jelenlegi helyzetéről, munkahelyünk viszonyairól semmit sem változtak. Célkitűzéseink elérésére más módon fogunk erőfeszítéseket kifejteni. Továbbra is kijelentjük, hogy a beadványt aláírók egymással szolidárisak, amennyiben bárkit a korábbi beadvány aláírásáért vagy egyéb (ezzel összefüggő) koholt indokok alapján hátrányos megkülönböztetés, büntetés ér, esetlegesen közalkalmazotti jogviszonyát megszüntetik, állásából felfüggesztik, úgy valamennyien megszüntetjük jogviszonyunkat."

(forrás: Kisalföld Online)
hirdetés

Könyveink