hirdetés
2024. május. 18., szombat - Erik, Alexandra.
hirdetés

A mezítláb többet mozog

A kánikula és a szabadság napjainak mozgásához Monspart Sarolta  tanácsait tette közzé honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

A  fő üzenetük: „nincs ügyetlen, kétballábas személy, legfeljebb akaratgyenge”.

 Meg persze – tehetjük hozzá e forró napokban – szomjas. Az egykori tájfutó világbajnoknak természetesen erre is van illő tanácsa:

„A sportolás után közvetlenül fogyasztott frissítő legyen langyos, testhőmérsékletű, azaz 36 fokos. Ha így teszünk, hamar jelez a szervezetünk, hogy a folyadék-központunkba megérkezett az ital! Így nem vedelünk több liter hideg üdítőt vagy sört például egy-egy sportverseny után. Alkoholos ’frissítőt’ mértékkel, és csak este igyunk.”

Az önmérsékletnek és –fegyelemnek meglesz a jutalma is. Ígérik, ha követik a honlap tanácsait rögtön jó lesz, de őszre mindenképpen ;)

„Próbáljunk meg heti 3 x 1 órát sportosan mozogni, játékosan szórakozni. Ehhez talál segítséget a Médiaunió honlapján: http://www.sportolnijo.hu, s őszre már fizikailag és szellemileg is jobb lesz a teljesítménye, alkalmazkodó képesebb lesz, jobb lesz az önértékelése és nagyobb az önbizalma, küzdőképesebb is lesz többek között.”

(forrás: ÁNTSZ)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés