hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Rétvári válasza arra, megépítik-e a Dél-budai Centrumkórházat

A kormány elképzelése szerint Budapest négy egységében egy-egy centrumkórház biztosítja a lehető legmagasabb szintű ellátást.

Csárdi Antal (LMP) az új centrumkórházról faggatta az azonnali kérdések között kedden délután az Országgyűlésben Rétvári Bencét, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárát.

A képviselő azt kérdezte, a kormány meg akarja-e építeni a dél-budai szuperkórházat, és ha igen, mikorra? Kétségbeejtőnek nevezte a budapesti egészségügyi ellátás színvonalát, szerinte a kórházak itt vannak a legrosszabb állapotban. Mint mondta, ezért született meg a Dél-budai Centrumkórház ötlete is.

Kifogásolta, hogy azon még egy "kapavágás" sem történt, a kormány szerinte nem gondolta komolyan, hogy javítani kellene a budapestiek ellátási színvonalán.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett: míg egyes ellenzéki politikusok inkább a kórházak számának csökkentésével kampányolnak, a kormány eddig 91 vidéki kórházat újított fel. Rendelőintézeteket épített, mentőállomásokat korszerűsített.

Az egészségügy pluszforrásokban részesült.

Közölte: a kormány elképzelése szerint Budapest négy egységében egy-egy centrumkórház biztosítja a lehető legmagasabb szintű ellátást. Úgy fogalmazott: előrébb tartanának ebben, ha nem lett volna a koronavírus, ha nem lenne háború és szankciók.

* * *

Az Országgyűlésben szerdán vita lesz a közbiztonság megerősítése és a migráció elleni küzdelem érdekében szükséges törvények módosításáról, a javaslat célja többek között az egészségügyi szakdolgozók béremelése második ütemének végrehajtása.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink