hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.

Richter Érdemérem Díj: ismét egyedülálló elismerésben részesülhetnek a hazai háziorvosok

Augusztus 21-én hétfőn elindult a Richter Érdemérem Díj Háziorvos 2023 pályázat új benyújtási szakasza.

A Richter Gedeon Nyrt. és szakmai partnerei együttműködésének eredményeként életre keltett Richter Érdemérem Díjat olyan egészségügyi szakemberek számára ítélik oda, akik jelentős és kiemelkedő teljesítményt nyújtanak az orvostudomány és a gyógyszerészet területén.

A rangos szakmai elismerésre 2023-ban is várják azon Magyarországon tevékenységet végző háziorvosok jelentkezését, akik szakmai teljesítményükkel nagy mértékben járulnak hozzá az egészségügyi szektor folyamatos fejlődéséhez és előrehaladásához.

A díj lehetőséget teremt arra, hogy méltó módon ismerjék el az egészségügyi ágazatban pótolhatatlan szakmai munkát folytató háziorvosok felelősségteljes, nap mint nap komoly elkötelezettséget igénylő munkáját, jó gyakorlataik bemutatása pedig a nyilvánosság látókörébe emelheti egyedi, az egészségügyi ellátórendszer modernizálását szolgáló eredményeiket. 

„Mi, a Richternél fáradhatatlanul dolgozunk az emberek életminőségének jobbításán. A minél hatékonyabb eredmények elérése érdekében azonban elengedhetetlen, hogy az egészségügyi ágazat azon szegmenseit is figyelemben részesítsük, akik a miénkhez hasonló, eredményorientált attitűddel nagy mértékben segítik elő azt, hogy évről-évre egyre nagyobb eredményeket érhessünk el az egészségmegőrzés, valamint a kutatás-fejlesztés területén. 2022-ben azzal a céllal hívtuk életre a Richter Érdemérem Díjat, hogy azokat a nagyszerű, szakmájuk iránt elkötelezett egészségügyi szakembereket részesíthessük elismerésben, akik áldozatos munkájukkal maguk is nap mint nap hozzájárulnak az ágazat továbbfejlesztéséhez. A megalapítás évében várakozásainkat felülmúló mennyiségű pályázati anyag érkezett be a háziorvosok részéről, és reményeink szerint idén is sok kiváló pályamű kerül majd benyújtásra a meghirdetett kategóriákban – nyilatkozta Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója. 

A Richter Gedeon Nyrt. és a Magyar Orvosi Kamara az alábbi kategóriákban várja a pályaművek beérkezését:

  • Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató háziorvosa
  • Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató háziorvosa
  • Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző háziorvosa

A díjra minden, aktív praxissal rendelkező, Magyarországon tevékenységet folytató, alapellátásban dolgozó háziorvos (felnőtt-, vegyes- és gyermek háziorvosi praxisban dolgozó) benyújthatja pályázatát a www.richtererdemerem.hu weboldalon.

A pályázatok feltöltésének határideje 2023. október 1., éjfél

A beérkezett pályaműveket a Richter Érdemérem szakmai zsűrije értékeli, melynek tagjai:

Dr. Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója;

Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke;

Dr. Szabó János, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Háziorvosi Tagozatának elnöke;

Dr. Mangó Gabriella háziorvos;

Polgár Judit sakkozó, nagymester (GM), a sakktörténet legjobb női játékosa.

 

A Magyar Orvosi Kamara fennállása óta kiemelt küldetésének tekinti, hogy őrizze az orvosi hivatás tisztaságát, védje és építse az orvoskar tekintélyét, ezzel szolgálva a nemzet egészségének ügyét. A Richter Gedeon Nyrt. szakmai partnereként örömmel csatlakoztunk 2022-ben az egészségügyi szakemberek elismerését szolgáló Richter Érdemérem kezdeményezéséhez, és kijelenthetem, hogy a díj beváltotta hozzá fűzött elképzeléseinket, reményeinket. Az elmúlt pályázati időszakok során számos példaértékű, rendkívüli hivatástudattal rendelkező szakember elismerésre méltó pályaművébe nyerhettünk betekintést, s a bemutatásra került, díjazott pályaművek azóta is inspirációként, jó példaként szolgálnak a hazai egészségügyi szcéna számára. Eddigi tapasztalataink értelmében büszkén mondhatjuk, hogy hazánkban számos kiváló orvos szakember végzi hatalmas felelősséggel járó, komoly elkötelezettséget igénylő munkáját.  Ezért szeretnénk, ha ez alkalommal is minél több pályázati anyag kerülne benyújtásra, hogy a Richter Érdemérmek kiosztásával ismét elismerésben részesülhessenek a szakma kiválóságai”jegyezte meg Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

A pályázati anyagok elbírálását követően 2023. november 10-én ünnepélyes díjátadón hirdetik ki a kategóriák győzteseit, akik a Richter Érdemérem mellett bruttó 2 000 000 forint értékű díjazásban is részesülnek.

A pályázattal kapcsolatos további információk, a részvételi feltételek és a pályázati űrlap a www.richtererdemerem.hu weboldalon érhetők el.

(forrás: Richter Gedeon Nyrt.)
hirdetés

Könyveink