hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

Egészségpolitika

Fejér megye tiltakozása kórházügyben

Fejér Megye közgyűlése csütörtöki ülésén a miniszterelnökhöz és az egészségügyi miniszterhez címezve, egyhangúlag elfogadott határozatban tiltakozott „a kórházakat ellehetetlenítő új finanszírozási struktúra bevezetése ellen” – közölte az MTI-vel a közgyűlés elnöke.

A közgyűlés egyben valamennyi kórházat, illetve fenntartójukat a tiltakozó kezdeményezéshez való csatlakozásra kérte fel – mondta Balogh Ibolya. A közgyűlés fideszes elnöke úgy fogalmazott, hogy a kormányzati intézkedések az „ellehetetlenülés irányába sodorják a kórházakat és a fenntartókat."

Mint korábban már közölte az MTI-vel, a kormányzati intézkedések következményeként, akár 800 millió forinttal is csökkenhetnek a következő félévben a Fejér Megyei Szent György Kórház bevételei, ami miatt több kiadáscsökkentő intézkedés vált szükségessé.

Részmegoldásokkal – egyebek között az óraszámok csökkentésével, átszervezéssel, a műtéti számok csökkentésével – hosszú távon nem lehet megoldani a problémát – tette hozzá Balogh Ibolya. Mint mondta, a helyzet kezelésére több kényszerintézkedést kell meghozni. Egyebek között át kell szervezni, s új konstrukcióban kell megvalósítani a szolgáltatásokat, s belső struktúra-átalakítás válik szükségessé. Az intézkedésekről július 10-én rendkívüli ülésen tárgyal majd a közgyűlés.

Bár korábban felmerült, hogy elkerülhetetlen lesz a létszámleépítés is, Balogh Ibolya most azt mondta, amíg van esély a kormányzati intézkedések megváltoztatására, ezt a lépést nem teszik meg.

MTI/HírExtra

cimkék

hirdetés

Könyveink