hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Februárban már pályázhatnak

Több tíz milliárdnyi pályázati pénz forgalomba hozásáról beszélt tatai sajtótájékoztatóján az egészségügyért felelős államtitkár.

A struktúraváltó, funkcióváltó egészségügyi intézmények számára 35 milliárd forint feletti pályázati keret nyílt meg az elmúlt hetekben, a regionális onkológiai ellátás fejlesztésére pedig további 10 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta az egészségügyi államtitkár pénteken tatai sajtótájékoztatóján.

Szócska Miklós rámutatott, azzal, hogy egy kézbe kerültek az intézmények, mindegyiknek ismert a szerepe és összehangolhatók a fejlesztési igények. E konstrukció keretében a járó- és fekvőbeteg ellátás, valamint sürgősségi ellátás fejlesztésére nyílik lehetőség. A támogatott intézményfejlesztési irányok: profiltisztítás, funkcióváltás, integráció, sürgősségi ellátás fejlesztése, fekvőbeteg ellátás struktúraváltása, eszközállomány-fejlesztés és korszerűsítés, kiemelt progresszivitású ellátások fejlesztése.

A program keretében várhatóan 35-40 pályázat kap támogatást, egy pályázat maximum 3 milliárd forinthoz juthat. A pályázatokat február 15-től április 15-ig lehet benyújtani. A támogatást elnyert beruházásokat legkésőbb 2015. június 30-ig kell befejezni.

(forrás: MTI, kormany.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink