hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

A várólisták hozták el a lehetőséget

Az egészségbiztosítások piacán óriási a potenciál, a hazai biztosítási piac egyik kitörési pontja lehet, ám pont az ellenérdekek és a félremagyarázások miatt az egész program félrecsúszhat az állami oldalon.

Ezt  Pandurics Anett, a Magyar Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója mondta a Portfolio.hu biztosítási konferenciáján, idézi a napi.hu.

Nem vállalati piac lesz az egészségbiztosítás − még akkor sem, ha az szja-változások most ezen a területen nyitnak utat a magánbiztosítóknak, hogy a korábbi évek helybenjárása után valóban megjelenjenek a piacon − vélekedett Paál Zoltán, a Generali-Providencia vezérigazgató-helyettese. Egy evolúciós folyamat elején járunk, ami nem az adókedvezménytől, hanem a kórházi várólisták megjelenésétől gyorsult fel. Sinkó Eszter, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának igazgatóhelyettese attól tart, hogy a fizetőképes kereslet megjelenésével az intézmények bizonyos tevékenységeket csak pénzért fognak végezni, más tevékenységeket azonban hanyagolni fognak. Ez a várólistákon lévő állampolgárok zsarolásához vezethet: aki többet fizet, előbbre kerülhet a várólistán.

Juhos András, az Uniqa Biztosító vezérigazgató-helyettese szerint látni kell, hogy az orvosi eszközparkra ma nem a túlhasználat a jellemző; a teljesítménykorlát szab határt a beavatkozásoknak.

(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés

Könyveink