hirdetés
2024. május. 10., péntek - Ármin, Pálma.

Egészségvédelem: beosztás szüli az elosztást

Tizenegy szervezet jelentkezett a Legegészségesebb munkahely 2011 pályázatra – tudósít a piacesprofit.hu.

A Táplálkozz tudatosan! program és a Bio Trend Magazin közösen hirdette meg a Legegészségesebb munkahely 2011 pályázatot tavaly év végén azzal a céllal, hogy bemutassák a Magyarországon működő vállalatok jó példáit – írja a honlap.

Az eltelt hónapokban tizenegy, zömében nagyvállalat nyújtotta be pályázati anyagát.

- Nagy örömünkre szolgált, hogy a profitorientált, multinacionális vállalatok mellett egyetem, főiskola és óvoda-általános iskola is pályázott. Utóbbi okozta számomra a legnagyobb meglepetést - mondja Sélei Annamária, a Táplálkozz tudatosan! program ügyvezetője, aki azt is érdekesnek találta, hogy a kisvállalati szektorból egyetlen cég sem pályázott.

A pályázatok beérkezését követően a legjobb öt példát hozó vállalatot, intézményt emelték ki, amelyek között nem rangsoroltak: Alcoa-Köfém Kft., Általános Iskola és Óvoda Nagykanizsa-Miklósfa, evosoft Hungary Kft., GE Hungary Kft. Lighting üzletág, MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft.

Sélei Annamária arról is beszélt, hogy a kis- és középvállalatoknál pedig - miként a pályázaton való hiányuk is mutatja - csak akkor foglalkoznak az egészségmegőrzéssel, amikor már bekövetkezett a tragédia. Az is jellemző, hogy a vezetők szintjén reked meg az egészségmegőrzés. De ha ki is terjed a többi munkavállalóra, csak a felső szinteken nyílik mód a teljes testre és lélekre kiterjedő menedzserszűrésre, mondván ők vannak a legnagyobb terhelésnek kitéve.

(forrás: Piac & Profit)
hirdetés

Könyveink