hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Levelet írt Gulyás Gergelynek a MOK alelnöke

Nem szerencsés az sem, hogy a politikai mezőbe akarják húzni az orvosszakmai kritikát, írta az alelnök a Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

Nem szerencsés az sem, hogy a politikai mezőbe akarják húzni az orvosszakmai kritikát, ezzel ugyanis a magyar betegek járnak rosszul. A magyar orvosok politikai állásfogl alása feltehetően leképezi a magyar társadalmat, így sokuk nevében vissza kell utasítsam, hogy szakmai döntéseinket bizonyos politikai nézetekhez kössék.

Eleve nagyon kevés a politizáló orvos, talán mert hivatásunk mindennapi tapasztalata szerint egy emberi élet törékenységéhez képest a politikai kérdések nem túl lényeges dolgok. Végezetül, említette, hogy megvizsgálják a lehetőségeiket.

Takács Péter államtitkár az orvosok közös döntése után tartott sajtótájékoztatón már azon morfondírozott, hogy az orvosok köztestületének (aminek pár évvel ezelőtt még maga is titkára volt) kötelező tagságát érdemes-e megszüntetni. Ez természetesen a mindenkori kormány lehetősége és felelőssége. Ilyen tett nem volna példa nélküli. Az orvosok köztestületét üldözték korábban a kommunisták, legutóbb pedig a Gyurcsány-kormány.

Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara alelnökének teljes levelét a kamara portálján is közzétették.

hirdetés

Könyveink