hirdetés
2023. március. 22., szerda - Beáta, Izolda.
hirdetés

Takács Péter: Folytatódik az egészségügyi dolgozók béremelése

A kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését: február elején érkezik az orvosok emelt bére és a háziorvosi szolgáltatók is a béremelés összegével növelt finanszírozást kapják, közölte Takács Péter egészségügyi államtitkár pénteken.

A háború és a szankciók okozta nehézségek ellenére a kormány folytatja az egészségügyi dolgozók béremelését, elismerve és megbecsülve munkájukat – mondta Takács Péter államtitkár a kormány hivatalos Facebook-oldalára felkerült videónyilatkozatában.

Emlékeztetett: 2010 óta több ütemben emelte a kormány az orvosok bérét, így a szakorvosok már többszörösét kapják alapbérként annak, mint a 2010-es kormányváltás előtt. A mostani 11 százalékos béremeléssel egy kezdő orvos bére 687 ezer forintra, egy középkorú, huszonéves gyakorlattal rendelkező orvos bére 1 millió 650 ezer forintra emelkedett, egy idősebb, 40 éve pályán lévő orvos pedig alapbérként 2 millió 380 ezer forintot fog kapni – ismertette.

Az ápolók béremelését is folytatja a kormány: az ő bérüket 2010 óta már több mint háromszorosára emelték  hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: a kormány arról is döntött, hogy idén júliusban, majd jövő év márciusában újabb ápolói béremelés következik, amivel a rendszerváltás óta a legnagyobb léptékű béremelést hajtják végre, alig több mint egy év alatt.

Takács Péter köszönetet mondott minden egészségügyi dolgozó munkájáért. Megerősítette: a kormány azon van, hogy bérüket és munkakörülményeiket a mostani nehéz gazdasági helyzet ellenére is folyamatosan javítsa.

Takács Péter: Február elején érkezik az orvosok és a háziorvosi szolgáltatók emelt bére (Forrás: Facebook)
Takács Péter: Február elején érkezik az orvosok és a háziorvosi szolgáltatók emelt bére (Forrás: Facebook)

(forrás: MTI)
hirdetés
hirdetés

Könyveink