2024. április. 19., péntek - Emma.

Szexuális medicina konferencia Visegrádon

Június 15. és 17. között Visegrádon tartja II. Tudományos ülését és továbbképző tanfolyamát a Magyar Szexuális Medicina Társaság.

Mára egyértelművé vált, hogy a szexualitás több szakmát érintő kérdéskör, a szexuális problémák kezelése széleskörű ismereteket, szakemberek együttműködését igényli. Ennek tudható be, hogy pszichiáterek, háziorvosok, urológusok, nőgyógyászok, pszichológusok, belgyógyászok, intimtorna trénerek, bőrgyógyászok, plasztikai sebészek alkotják a Magyar Szexuális Medicina Társaság egyre bővülő tagságát. Éppen ez a sokszínűség ad lehetőséget az együttműködésre, a problémás kérdések megvitatására, szakmai látókörük szélesítésére. Minderre azért van szükségük – vallják a szakemberek, hogy a mindennapi gyakorlatban, a betegekkel való foglalkozás során hitelesen és hatékonyan tudjanak gyógyítani, magabiztosak lehessenek az összetett esetek ellátásakor.

Az idei, három napos rendezvényre Németországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Törökországból, Hollandiából, Csehországból, Oroszországból és Finnországból várnak külföldi előadókat, résztvevőket. Minden témakör végén szakmai vita várható.

A társasági programokat a közhasznú egyesület szervezi, ezért ingyenesek.

A tudományos ülés fő témái:

  • A szexuális problémák kezelésének aktuális szakmai és társadalmi kérdései
  • A gát anatómiai-funkcionális épségének szerepe a szexualitásban
  • Irányzatok napjaink szexualitásában - mitől féltsük a következő generációt?
  • A férfi szexualitás organikus vonatkozásai – urológia, genitális sebészet
  • A szexualitás bőrgyógyászati-esztétikai vonatkozásai
 
MedicalOnline
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés