hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

MSZP: zavar a Fideszben (frissítve)

Zavar van a Fidesznél a magántőke egészségügybe történő bevonásával kapcsolatban - mondta Török Zsolt (MSZP) hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Pesti Imre szerint ugyanakkor lehet kétféle megítélés.

A szocialista politikus emlékeztetett arra, hogy a múlt héten kizártak a Fideszből két hevesi politikust, Heves város polgármesterét és az egri Fidesz-elnököt, mert részt vettek az egészségügyi privatizációban. Eközben - folytatta Török Zsolt - Mikola István, az Orbán-kormány volt egészségügyi minisztere arról beszélt, hogy az egri Markhot Ferenc Kórház működtetését pályázaton elnyert HospInvest Zrt. nem ördögtől való és nem akkora baj a magántőke bevonása az egészségügybe. Később Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa kijelentette: álláspontjuk változatlan azzal kapcsolatban, hogy be lehet-e vonni magántőkét az egészségügybe. A politikus ezt sajtótájékoztatóján arra az újságírói kérdésre válaszolta, hogy melyik a Fidesz álláspontja ebben a kérdésben, hiszen miközben a helyiek folyamatosan bírálják a HospInvest Zrt-t, Mikola István gyökeresen mást nyilatkozott a közelmúltban. 
Pesti szerint egy olyan cég estében, mint a HospInvest, azt kell tudni, hogy a helyiek milyennek ítélik meg annak működését, így a helyieket kell ezzel kapcsolatban megkérdezni.

MTI; Medical Online

cimkék

Könyveink