hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

MOK: legfontosabb feladat most a kamarai tagság megerősítése

A kamarai tagság ismét nem kötelező, de ha kiállunk magunkért, akkor az orvosok megtörése kudarcra van ítélve, írja a MOK hírlevélben.

A Magyar Orvosi Kamara tegnap este kiküldött hírlevelében arra kéri a kollégákat, hogy nyilatkozzanak arról, hogy a jövőben is a kamara tagjai kívánnak maradni.

A kamara ellen irányuló törvény célkeresztjében a szakmailag független magyar orvosok állnak. A cél az, hogy megtörjék a gerincünket, az orvostársadalom ne álljon ki többet saját magáért, szakdolgozó kollégáinkért, a jobb betegellátásért, hanem engedelmes és szabadon vezényelhető legyen.
A meghozott törvénymódosítás eredményeképp a kamarai tagság ismét nem kötelező, de ha kiállunk magunkért, akkor az orvosok megtörése kudarcra van ítélve – írták.

Azt kérik, hogy a kamara portálján közzétett nyilatkozatot nyomtassák és töltsék ki, aláírva juttassák el a MOK Országos Hivatalhoz postán vagy e-mailben szkennelve, lefotózva a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre. A nyilatkozat az epapir.gov.hu oldalon is megtehető.

Aki tag marad, annak azt ígérik, hogy együtt fognak küzdeni, hogy:

  • az orvostársadalom szakmai véleményét a kormányzat figyelembe vegye
  • az orvosok elleni etikai eljárásokat ne a belügyminiszter irányítsa és felügyelje
  • a betegeink időben, méltó és korszerű ellátást kapjanak
  • a magyar egészségügy ne essen szét, betegeink a rendszer hibái miatt ne haljanak meg idő előtt
  • a gyógyítók, szakdolgozók és orvosok is munkájukhoz méltó fizetést kapjanak és a jövőben is képesek legyenek kiállni ezért

A maradó tagok továbbra is hozzáférnek tagi szolgáltatásainhoz, köztük a területi szervezetek tagi szolgáltatásaihoz, szakmai továbbképzési támogatásokhoz, az alapítványi támogatáshoz, a csoportos életbiztosításhoz és a MOK kedvezményekhez.

Most hosszabb távra eldől a magyar orvostársadalom sorsa. A tét az, hogy egységet mutatva megvédjük-e érdekeinket, autonómiánkat és méltóságunkat, vagy egy rendőrminiszter által irányított rendszerben megalkuvó alkalmazottak leszünk – áll az elnökség tagokhoz intézett kiáltványában.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink