hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Megismeri hazáját a magyar beteg

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben a háziorvosok, ha kórházi beutalót akarnak írni páciensüknek – írja a Magyar Hírlap.

A lap mások mellett a kunszentmiklósiak esetét idézi példának, hogy „mekkora térkép” kell ahhoz, hogy megtalálja betege számára a következő állomást egy családorvos:

„Harminckilenc szakágban a szegedi klinikai központ látja el a kunszentmiklósiakat. A legbonyolultabb kardiológiai ellátást Szegeden kaphatják meg, kisebb szívprobléma esetén viszont Kecskemétre kell utazniuk, a beavatkozást követő rehabilitációban pedig már Nagykőrös az illetékes.

Még több szolgáltató kapcsolódik be a gasztroenterológiai ellátásba: az emésztőrendszer nem túl súlyos megbetegedését Kecskeméten, a súlyosat viszont Szegeden gyógyítják. Ezt követően három úton lehet elindulni: az egyik kalocsai, a másik a dél-pesti kórházba vezet, míg a legmagasabb szintű rehabilitációt Visegrádon végzik. Ha pedig egy kunszentmiklósi ember fertőző betegségben szenved, akkor szintén orvosi döntésre vár, milyen szinten kell ellátni az adott problémát. Ennek megfelelően Kiskunhalasra vagy a budapesti Szent István-Szent László Kórházba küldik. A beteg gyermekeket alap- és középszinten Kalocsa, legfelső szinten ugyancsak Szeged látja el, utógondozásukba pedig a hódmezővásárhelyi Erzsébet-, valamint a budapesti Heim Pál-kórház kapcsolódik be.”

(forrás: Magyar Hírlap)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés