hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Marcali jelentkezett a betegeiért (FRISSÍTVE: máshogy van az...)

Továbbra is fogad fekvő betegeket a marcali kórház, amely lemaradt arról az új, július elsejével hatályba lépett, a fekvőbeteg-beutalási rendet tartalmazó listáról, amelyet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) küldött meg a háziorvosoknak - közölte a kórház igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Antal Gabriella azt mondta: azon a változáson kívül, hogy a gyermekosztály ezentúl nem vehet fel fekvő betegeket, valamennyi szakrendelés és korábbi fekvőbeteg-ellátó osztály a megszokott rendben fogad beteget. Az igazgató a listáról való lemaradásukat azzal magyarázta, hogy július elsejétől új szervezeti rendben, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházhoz tartoznak. A marcali kórháznak, mint telephelynek, a kaposvári kórháznál kellett volna megjelennie a listán, ami nem történt meg, de a listát kiküldő azt ÁNTSZ ígérte, hogy ezt korrigálja - fűzte hozzá.

Antal Gabriella elmondta: minden háziorvossal felvették a kapcsolatot, tájékoztatták őket arról, miért nem szerepelnek a listán, és arról is, hogy továbbra is küldhetik hozzájuk a betegeket. Akik eddig területen kívüli betegként keresték fel a kórházat, azok most a régi szabályok alkalmazása mellett ezt ugyanúgy megtehetik - jegyezte meg.

"Megkezdjük szoros együttműködésünket a kaposvári megyei kórházzal" - közölte a kórházi vezető, hozzátéve: a teljes rendszer kialakítása még 1-2 hónapot igénybe vesz. Az új működési renddel kapcsolatosan azt mondta: ez csak kismértékben tér el a korábban megszokottól.

A kórházat érintő legfontosabb változásról szólva elmondta: továbbra is - a nap 24 órájában - ugyanazok a szakorvosok és ápolók fogadják az ellátást igénylő gyerekeket. Egy hét múlva új helyen, a sürgősségi ambulancián kialakított rendelőben lesz lehetőség az elsődleges vizsgálatokra. A vizsgálat eredményétől függően azonban dönteni kell arról, hogy a gyerekek igényelnek-e kórházi kezelést, ugyanis ebben az esetben tovább kell küldeni őket a kaposvári kórházba.

 

FRISSÍTÉS (2012.07.02. 20:38)

A marcali kórház nem maradt le a beutalási rendet tartalmazó listáról, a Kaposi Mór Oktató Kórházzal kell megegyeznie jövőbeli ellátási kötelezettségeiről - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat hétfőn az MTI megkeresésére.

Az ÁNTSZ is megerősítette: a Marcali Városi Kórház a jövőben a Kaposi Mór Oktató Kórház telephelyeként működik. Így július elsejétől  önálló kapacitással és ellátási területtel nem rendelkezik, és ezért nem szerepel a fekvőbeteg-beutalási rendet tartalmazó listán.

Amíg a Kaposi Mór Oktató Kórház ezen telephelyre vonatkozóan nem rendelkezett az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által kiadott működési engedéllyel, addig a telephelyen történő betegellátásról, vagyis a beutalási rendről sem lehetett rendelkezni. A Kaposi Mór Oktató Kórház és a marcali kórház megegyezésén múlik, hogy ez utóbbi a jövőben milyen ellátási területért lesz felelős mint telephely. Ha szükséges, a későbbiekben a két fél megállapodásának ismeretében pontosítják nyilvántartásukat - tették hozzá.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés